24 augustus 2019
Ik wil de mensheid redden met mijn tuinen. En het echte leven terug geven. Maar waar komt mijn fascinatie voor het echte leven toch vandaan?
Op de basisschool stond het volgende in een geschiedenis boekje: “De mannen hadden een diepe kuil gemaakt om een mammoet te vangen. Elke dag gingen ze kijken of er iets in de val was gelopen. Het was al dagen niet gelukt en dus moest het hele gezin weer bladeren en gras eten”. Bladeren en gras, dat heb ik altijd onthouden. De rest is geschiedenis.
Bladeren en gras. Mensen eten geen gras, dat kunnen ze niet verteren en bladeren, tja welke bladeren.” kan het iets specifieker? Gebeurtenissen op tijdlijnen van honderden jaren leerden we, oorlogen en veldslagen, moord en doodslag, op jaartal nauwkeurig. Maar ik wilde weten welke bladeren ze toen aten.
Later op de tuinbouwschool leerde ik honderden namen van tuinplanten. Alles daarbuiten was onkruid en dat hoefde je dan ook niet te kennen dat moet je gewoon afschoffelen. Dat vond ik geen leuk werk.
Gelukkig kwam daarvoor gif en dat was mijn redding. Want om gif te gebruiken moet je tegenwoordig een licentie hebben. En om die te halen moest ik 80 onkruiden kunnen herkennen in het veld. En toevallig in dezelfde tijd kreeg ik een boekje voor mijn verjaardag met de titel “Lekker landschap” Dat ging over welke planten en vruchten mensen vroeger aten zo langs de weg en in het bos.
Toen kwam alles weer boven en paste het als puzzelstukjes in elkaar. Ik wist het, dat geschiedenisboekje klopte niet, Er was veel meer te eten dan mammoet. Ooit leefden er dus mensen midden in het echte leven, waar alles groeide wat ze nodig hadden en niemand die het verzorgde. Daar wil ik ook zijn. Daar wil ik midden in staan. En waar kan dat? Precies, in de tuin, daar kun je midden in het leven staan!
Ik ga de mensheid redden en ze het echte leven teruggeven!!
Ik val mijn klanten niet lastig met mijn missie*. Ik stop het gewoon stiekem in hun tuin. Na een tijdje zijn ze verslaafd geraakt aan het echte leven en kunnen ze er niet meer zonder.
En zo komt alles weer goed. Met de mensheid en de rest.
* Wil je toch de missie lezen? Dat kan hier: De Bladgoud Missie
Bladgoud-tuinen
Tuinen voor het echte leven.
©Wilco Boksebeld 24-8-2019